AlkmaarPas aanvragen

 

De tegoeden op de gratis AlkmaarPas voor inwoners met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau zijn in 2024 verhoogd.

AlkmaarPas met tegoed in 2024 niet meer gratis voor middeninkomens 

Gemeente Alkmaar verstrekt de AlkmaarPas met tegoed aan inwoners met een inkomen tot 120% van het minimumloon. Voor 2023 was deze grens tijdelijk verhoogd naar 150%, vanwege de hoge inflatie en gestegen energieprijzen. Daarom was het in 2023 mogelijk voor mensen met inkomen tot 150% gebruik maken van de voordelen van de gratis AlkmaarPas met tegoed.

In 2024 gaat de inkomensgrens weer terug naar 120%. Dit is besloten door de gemeenteraad van Alkmaar. Dit betekent dat u vanaf 1 januari 2024 helaas niet meer in aanmerking komt voor een gratis AlkmaarPas met tegoed. 

Maximaal inkomen en vermogen voor een gratis AlkmaarPas

Informatie over de inkomensgrenzen en het eigen vermogen staat op www.zaffier.nl/geldzaken/bijstandsnormen. De hoogte van het pastegoed hangt af van je leeftijd en inkomen en vind je bij wie krijgt tegoed.

Hogere tegoeden voor de lagere inkomens 

Ook wil het college de Alkmaarders met de laagste inkomens extra ondersteunen. Daarom is het tegoed op hun pas in 2024 verhoogd. Het gaat hierbij om Alkmaarders met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm, zij hadden al recht op een gratis pas.  

AlkmaarPas kopen 

Inwoners van wie het inkomen of vermogen te hoog is voor een gratis pas, kunnen de pas kopen via bestel je pas en gebruik maken van allerlei kortingen en acties.
 

gratis pas aanvragen

Denk jij in aanmerking te komen voor de gratis AlkmaarPas?
Vraag hem dan hier snel aan! 

Bijstandsnormen

Bekijk hier vanaf eind januari de actuele bijstandnormen.

Ontvang jij de gratis AlkmaarPas?

Meld je aan voor de AlkmaarPas nieuwsbrief en ontvang ieder kwartaal de nieuwste en leukste acties en informatie over de gratis AlkmaarPas in je mailbox.

Heb je vragen over de AlkmaarPas?


Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op! Neem contact op