De Jaargids 2021

Rondleiding Stedelijk Museum Alkmaar

Tentoonstelling Allard van Everdingen

Tot en met 16 januari 2022 is in Stedelijk Museum Alkmaar de allereerste overzichtstentoonstelling van het werk van Allart van Everdingen (1621-1675), eerste schilder van het ruige Scandinavische landschap, te zien. Deze veelzijdige kunstenaar werd precies vierhonderd jaar geleden in Alkmaar geboren, reisde als jongeman door Noorwegen, en woonde de rest van zijn leven in Haarlem en Amsterdam.

De tentoonstelling laat het beste uit Allarts rijke en gevarieerde oeuvre zien, dankzij bijzondere bruiklenen uit musea als het Mauritshuis, het Rijksmuseum, de Alte Pinakotek München, het Montreal Museum of Fine Arts en (inter)nationale particuliere collecties.

Speciaal voor AlkmaarPas-houders kun je op zaterdag 18 december om 14:00 uur mee met een gratis rondleiding langs de tentoonstelling van Allart van Everdingen, zeker de moeite waard! Geef je snel op, vol = vol. 

KORTING:
Gratis deelname 

WAAR:
Canadaplein 1,
1811 KE Alkmaar 

MEER INFORMATIE:
www.stedelijkmuseumalkmaar.nl


Foto: Roel Backaert

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android