De Jaargids 2021

Gratis

Exclusief kijkje in de Grote Kerk

De Grote Kerk is een bouwwerk uit de 16e eeuw. De kerk werd in 1518 geopend als een van de grootste katholieke kerken van Nederland, sindsdien heeft er zich veel afgespeeld. In 1573 werd de kerk ingenomen door de protestanten en zei verwijderden alle versieringen en verkochten het grote altaarstuk aan de koning van Zweden. 

De kerk draagt al eeuwen de bijnaam ’Sieraad van de Stad’ vanwege haar prachtige glas-in-loodramen en vele kunstwerken. De kerk heeft al jaren geen religieuze functie meer, maar wordt nu ingezet voor onder andere evenementen en foto-exposities. 

Bent u benieuwd geworden naar meer verhalen van de Grote Kerk? Speciaal voor pashouders is er een rondleiding op vrijdag 15 oktober om 11:00. Er is plek voor 20 personen. Meld je hier dus snel aan! 

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android