KERMIS TEGOED

De Jaargids 2018

Kermis Tegoed

Voor gezinnen die minder te besteden hebben

Het college van burgemeester en wethouders wil dat alle Alkmaarse kinderen kunnen genieten van de kermis. Ook de kinderen uit de gezinnen die minder te besteden hebben. Daarom is besloten dat de kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar elk zes gratis kermismuntjes kunnen ontvangen. Zo kunnen zij, net als ieder ander kind naar de Alkmaarse Zomerkermis die vanaf 24 tot en met 2 september in de stad is. 
 
Voor wie zijn de gratis muntjes? 
In Alkmaar wonen 1600 kinderen, in de leeftijd vanaf 4 tot en met 17 jaar, in een gezin met een minimum inkomen. De gemeente geeft alleen gratis kermismuntjes aan kinderen uit gezinnen met het minimum inkomen die in de gemeente Alkmaar wonen. Het grootste deel van de gezinnen zijn bij de gemeente geregistreerd en ontvangen automatisch bericht via de Alkmaarpas dat zij de kermismuntjes kunnen ontvangen. 


Tegoed via de Alkmaarpas 
Via de Alkmaarpas ontvangen de kinderen een tegoed voor 6 kermismuntjes van € 1,50 per stuk. Kinderen van 12 tot en met 17 jaar hebben een eigen Alkmaarpas met daarop het tegoed. Voor de kinderen van 4 tot en met 11 jaar staat het tegoed bij één van de ouders op de pas. Het tegoed is vanaf 18 augustus zichtbaar op de Alkmaarpas. De Alkmaarpas kan niet op de kermis gebruikt worden maar de kermismuntjes moeten eerst worden opgehaald in het stadskantoor.
 
Waar ophalen? 
In het stadskantoor aan het Mallegatsplein is een speciale balie geopend waar de kermismuntjes, met de Alkmaarpas, kunnen worden opgehaald. De balie is uitsluitend op drie dagdelen geopend: maandag 20 augustus, woensdag 21 augustus en vrijdag 24 augustus van 13.00 tot 16.00 uur. Daarna is er geen mogelijkheid meer om het tegoed in te wisselen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.

Let op: de kermismuntjes zijn geldig vanaf vrijdag 24 augustus tot en met zaterdag 1 september.

 

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen.