De Jaargids 2020

Gratis boekenpakket

Laat je kind gratis lezen in de zomervakantie

Lezen is leuk! Met boeken beleef je avonturen, leer je jezelf en de wereld kennen. Maar lezen is ook belangrijk. Kinderen die veel lezen, hebben immers een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, bij terugkomst op school minder goed lezen. 

Zomerlezen Kids van Uitgeverij Clavis biedt boekentips voor kinderen op de basisschool en leesidee├źn voor ouders om ook in de zomervakantie te blijven lezen. 

Heb je de AlkmaarPas gratis ontvangen op grond van je inkomen en zit je kind op de basisschool? Dan ligt er vanaf 1 juli een gratis boekenpakket voor in de vakantie voor je kind klaar! Het pakket bestaat uit 2 boeken (per leeftijdscategorie) en een leespaspoort waarin je kind stempels of stickers kan verzamelen voor elk gelezen boek. 

Afhalen gratis boekenpakket (vanaf 1 juli): 
Dinsdag en donderdag van 14.30 tot 16.00 uur
AlkmaarPas-balie bij de VVV (Waagplein 2)

Ook af te halen bij: 
- Alle vestigingen van de Bibliotheek in Alkmaar (behalve Schermerhorn) 
- Clavis Conceptwinkel (Sint Laurensstraat 1)

Let op: op=op! 

Kijk hier voor meer informatie over Zomerlezen Kids en leuke boekentips! 

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android