De Jaargids 2020

SeniorWeb Alkmaar


Op 3 juli 1998 werd de stichting SeniorWeb Alkmaar (SWA) opgericht met als doel het bevorderen van de participatie van ouderen op het gebied van het gebruik van digitale hulpmiddelen, die in onze maatschappij steeds meer gewoon zijn geworden. SWA is aangesloten bij de landelijke organisatie SeniorWeb en is één van de gecertificeerde Leercentra van deze organisatie. 

SWA tracht met inzet van vrijwilligers haar doel te bereiken door het op niet-commerciële basis: 
- Samenstellen en organiseren van basis- en vervolgcursussen voor ouderen op het gebied van computer- en tabletgebruik; samenstellen en organiseren van workshops en themamiddagen op specifieke onderwerpen. 
- Organiseren van helpfuncties (inloopmiddag) om ouderen te adviseren over en zo nodig te helpen bij vragen waar zij bij het gebruik van de computer, smartphone of hun tablet tegen aan gelopen zijn. 

In De Rekere (Drechterwaard 16) in Alkmaar worden cursussen, workshops en de inloop gehouden. Cursisten kunnen daar ook gratis terecht voor “nazorg” gedurende de looptijd van de betreffende cursus tijdens de inloop op donderdagmiddag. In Het Slimste Huis (Noorderarcade 173) in Alkmaar worden alleen de themamiddagen georganiseerd. 

Informatie en opgave: P. Dekker 06-12437850 of cursus@seniorweb-alkmaar.nl. Het actuele cursusaanbod, de inlooptijden en themamiddagen zijn te vinden op www.seniorweb-alkmaar.nl

 

AlkmaarPas-actie: 5% korting op alle computercursussen

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android