De Jaargids 2020

Rondleiding met stadsgids

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de geschiedenis van Alkmaar en de vele verhalen die er over de stad te vertellen zijn? Naar het verhaal achter de rijkelijk gedecoreerde gevels bij het Moriaanshoofd en het huis Leeuwenburgh? Wat de reden is van de zwarte dakpannen? Wat de ooievaar in dienst van de gemeente precies voor taken uitvoerde? En waar de man woonde die Amerika koffie heeft leren drinken? 

Dit en nog veel meer vertelt Alexandra van Stadsgids Alkmaar tijdens een circa 1,5 tot 2 uur durende rondleiding. Ze laat de prachtige, historische oude stad zien, neemt je mee de hofjes in en vertelt de verhalen 'achter' de mooie panden en monumenten die de Alkmaarse binnenstad rijk is. Het wordt zeker geen saai verhaal met alleen maar droge feiten.

 

AlkmaarPas-actie: 15% korting op een rondleiding

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android