De Jaargids 2020

Rode Kruis

Hulp aan mensen in nood
Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand bij je in de buurt. Om je te helpen als je dat nodig hebt.

EHBO redt levens
Een fietser wordt aangereden op straat, vlak voor jouw neus. Heb jij dan enig idee wat je moet doen om te helpen? Met de juiste handelingen red je levens en voorkom je erger. Gebruik de handige tools van het Rode Kruis om EHBO te verlenen wanneer dat nodig is. Zo vind je in de EHBO app wat je moet doen bij veelvoorkomende letsels. En tijdens een EHBO-cursus van het Rode Kruis leer je onder professionele begeleiding hoe je hulp verleent.

EHBO cursus
AlkmaarPashouders krijgen op de uitgebreide EHBO cursus € 25,00 korting. Deze cursus bestaat uit een online module (ca 14 uur) en een dag klassikaal les. De cursus kost normaal € 162,50. Wat moet je doen? Stuur een mail met een kopie van je AlkmaarPas naar opleidingen.noord-kennemerland@rodekruis.nl. Je ontvangt dan een vouchercode die je kunt gebruiken in de webshop voor het boeken van de cursus.

EHBO-cursussen van het Rode Kruis kunnen tot wel 100% door zorgverzekeraars worden vergoed, omdat zij het belang van preventie - 'voorkomen is beter dan genezen' - inzien. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten.

AlkmaarPas-actie: € 25,- korting op de uitgebreide EHBO-cursus (online & klassikaal)

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android