De Jaargids 2020

Pilates Studio Erica van Stralen

Erica van Stralen (1971) verzorgt sinds begin 2010 groepslessen Pilates in de Rietschoot in Koedijk. Duidelijke uitleg, leuke & gevarieerde lessen en grappige opmerkingen maken haar een geliefde docente. Er is les voor alle niveaus op vijf ochtenden en drie avonden. Instromen kan op elk moment in het seizoen.

Beter lichaamsbewustzijn
Tijdens de Pilates training doe je oefeningen op een matje op de grond. Je mag dit op je eigen tempo doen, rustig en geconcentreerd. Zo kun je de tijd nemen om te voelen wat de oefeningen voor je doen en train je veiliger en effectiever. Ook kun je op deze manier goed naar je lichaam luisteren en krijg je een beter lichaamsbewustzijn, dat een belangrijk aspect van de Pilates methode is.

Wisselwerking lichaam en geest
De oefeningen worden gedaan met een zacht muziekje op de achtergrond, dus je hoeft niet in de maat te bewegen. Bij Pilates gaat het om de wisselwerking tussen lichaam en geest. Je concentreert je op hoe en waar je beweegt, zodat je de oefeningen heel precies en gecontroleerd uitvoert. Je leert hierdoor ook in het dagelijks leven beter rekening te houden met de signalen van je lichaam. Pilates is mede daarom heel geschikt voor mensen met nek-, schouder- en/of rugklachten. Na korte tijd merk je al verbetering.

Dynamische flow
De Pilates Methode verbetert jouw souplesse, kracht, lichaamsbewustzijn, houding en ademhaling. En geeft je daardoor mentale & fysieke balans en energie & vitaliteit. Je kunt Pilates beter met grondgymnastiek vergelijken dan met yoga. De oefeningen zijn beweeglijker en worden in een prettige dynamische flow herhaald. De aandacht voor een bewuste ademhaling en het body&mind-aspect dat yoga ook heeft zie je wel weer terug in de lessen.

Proefles
Je kunt een mailtje naar Erica van Stralen sturen om een afspraak te maken voor een proefles. Er zijn comfortabele matjes aanwezig, je hoeft alleen een handdoek mee te nemen. Tijdens de les hoef je geen speciale sportkleding te dragen. Een t-shirt en een legging zijn prima. We trainen op sokken of blote voeten.

Ervaar zelf hoe prettig Pilates is: kom gerust een keer meedoen. Pilates maakt je sterk, soepel en lichaamsbewust! De lessen worden gegeven in kleine, gezellige groepen in de ochtend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09:00 - 10:00 uur in de Achterzaal van De Rietschoot. En in de avond op maandag, dinsdag en woensdag om 19:25 - 20:25 uur en woensdag 20:30 - 21:30 uur in OBS De Zandloper.

AlkmaarPas-actie: Wanneer je je aanmeldt en gelijk betaald voor een heel seizoen Pilates krijg de proefles van 15 euro retour én je ontvangt 20% korting op de eerste termijn van het lesgeld. Bovendien ontvang je een heerlijke Rituals Foaming Shower Gel van 200 ml naar keuze kado!

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android