De Jaargids 2021

Hollands Kaasmuseum

Het Kaasmuseum is gevestigd in het prachtige, historische Waaggebouw in het hartje van de binnenstad. Op een speelse, leerzame en interactieve wijze wordt het gehele proces van koe tot kaas voor jong en oud inzichtelijk gemaakt. Naast films en interactieve presentaties zijn er spelletjes en een speurtocht voor kinderen. Voor scholen zijn er rondleidingen, educatieprojecten en leskisten.

In het Kaasmuseum leer je alles over kaas, de kaasstad en kaaskoppen. Maar ook over bacteriescheetjes die gaten in de kaas maken en waarom melkkoeien geen uien mogen eten. Dus wie het “naadje van de kaas” wil weten, kom naar het lekkerste museum van Alkmaar!

Het Kaasmuseum is (op enkele feestdagen na) vrijwel het gehele jaar door geopend, ook op zondagen. Kijk voor de actuele openingstijden en meer informatie op www.kaasmuseum.nl.

AlkmaarPas-actie: gratis entree

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android