De Jaargids 2021

Het Ouweland

Bij Het Ouweland kun je boten huren die voorzien zijn van elektrische motoren. De boten varen ongeveer 6 kilometer per uur. Doordat de motoren fluisterstil zijn, hoor je slechts het kabbelen van het water, waardoor je lekker ontspannen van de prachtige Eilandspolder kan genieten.

Je ontvangt een routekaart, waarop duidelijk staat aangegeven hoe en waarheen je kunt varen. Er zijn diverse mogelijkheden, afhankelijk van wat je wilt en hoe lang je wilt varen. Er zijn 6 en 8 persoonsboten te huur. Het Ouweland heeft leuke arrangementen vanaf 4 personen, ook voor bijvoorbeeld een picknickmand of puzzeltocht kan gezorgd worden. Voor de kleintjes zonder zwemdiploma zijn er reddingsvesten te huur.

Het seizoen loopt van 1 april tot 1 november. De openingstijden van april t/m juni en september zijn van 10.00 tot 18.00 uur. De maanden juli en augustus van 10.00 tot 20.00 uur. De boten blijven met harde wind aan wal. Bij slecht weer kunt je je reservering telefonisch annuleren.

AlkmaarPas-actie: 10% korting op de huur van een bootje.

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android