De Jaargids 2020

De Zee Leeft

Ga mee met 'De Zee Leeft', een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Ontdek wat je nog niet wist van de zee, zowelboven water als onder water! De schepen van het Wadvissersgilde nemen je mee naar de mooiste plekjes van de Waddenzee, die vanaf de dijk niet te zien zijn. Je bezoekt de Wieringer gronden en er wordt van alles over het bijzondere gebied verteld.

Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt: het onderwaterleven, van kriebelige krabbetjes tot glazige garnaaltjes. Je krijgt de mogelijkheid om de zeedieren van dichtbij te bewonderen. Vanaf het dek is het bovenwaterleven goed te zien: duizenden zeevogels in alle soorten en maten. Bij laag water kun je de zeehonden op de zandbanken bekijken. Speur de zee af met een verrekijker, snuif de zilte zeelucht op en geniet van de zon en de serene rust. Dit is de ultieme avontuurlijke tocht.

Ze varen alleen op werkdagen, van maandag t/m vrijdag 12.00 tot 14.00 uur (bij voldoende deelname en geschikt vaarweer). De opstapplaats is Oostkade Den Oever (bij de rode vlag) en het duurt ongeveer twee uur. De kosten voor volwassenen zijn € 13,50 per persoon, kinderen tot 7 jaar € 10,- per persoon, inclusief een gratis kopje koffie en een glaasje limonade voor de kinderen. De tickets zijn aan boord verkrijgbaar, alleen contant (geen PIN). Boeken kan telefonisch of via de mail.

AlkmaarPas-actie: 10% korting op een ticket

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android