De Jaargids 2021

CN Capoeira

Capoeira is een Braziliaanse vechtsport, ontstaan ten tijde van de slavernij, lange tijd verboden geweest en inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Het is een strijd waarbij twee spelers elkaar uitdagen in een kring. De muziekinstrumenten bepalen het ritme van de bewegingen. De toeschouwers klappen en zingen om de energie te verhogen.

Door capoeira te doen ontwikkel je lenigheid en weerstand, je bouwt kracht op en verbetert je conditie. Het maakt niet uit of je al getraind bent of niet, door te oefenen en mee te doen groei je steeds verder. Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan aanval en verdediging, sequenties en improvisatie, acrobatiek en muziek.

Tijdens de lessens wordt van leerlingen altijd een grote inzet verwacht. De lessen zijn van het begin tot het einde goed verzorgd, beginnend met een warming-up en eindigend met een roda (de kring waarin spelers elkaar uitdagen). Er wordt onderscheid gemaakt tussen volwassenen en kinderen, maar verder trainen alle niveaus met elkaar.

Capoeira train en speel je eigenlijk altijd in groepsverband, hierdoor leren leerlingen veel van elkaar. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan de techniek, de houding, de muziek, de energie en de interactie. De bewegingen worden apart geleerd, in sequenties en er is tijd voor improvisatie. Iedereen kan capoeira leren, ongeacht achtergrond, lichaamsbouw of leeftijd. Kom gerust eens langs!

AlkmaarPas actie: 20% korting op maandelijks lidmaatschap

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android