De Jaargids 2020

Betje Wolff Museum

Het Betje Wolff Museum is sinds 1950 gevestigd in de oude, voormalige pastorie aan Middenweg 178 in Middenbeemster. Betje (Elizabeth) Wolff-Bekker woont er van 1759 tot 1777 met haar man, dominee Adrianus Wolff, aan wie zij uitgehuwelijkt is en die dertig jaar ouder is dan zij.

Het museum is een huis dat de sfeer uit de tijd van Betje Wolff voor een groot deel heeft weten te bewaren. De bezoeker stapt binnen en staat meteen in een andere wereld. De keuken is achttiende-eeuws, evenals de zolder en de domineeskamer. Daarbij is het een huis met een aantal stijlkamers uit andere eeuwen. De kamers zijn zo ingericht dat ze een goed beeld geven hoe er vroeger gewoond en geleefd werd in de Beemster en het lijkt of de bewoners er net nog waren. Achter het huis ligt een prachtige boomgaardtuin, die in achttiende-eeuwse stijl is aangelegd, met een kruidentuin en een moestuin met groenten uit vervlogen tijden.

Bezoekers kunnen vrij rondlopen in het museum. Voor groepen bestaat de mogelijkheid om een inleiding en/of een rondleiding te krijgen.

 

AlkmaarPas-actie: gratis boekenlegger met de biografische gegevens van Wolff en Deken.

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android