De Jaargids 2019

Wim: 'Wij doen vooral veel uitjes met de AlkmaarPas'

Wim en Astrid Zijp uit Hoogwoud zijn al twee jaar in het bezit van een AlkmaarPas. ‘Mijn broer uit Alkmaar heeft een AlkmaarPas en raadde ons aan om de pas aan te schaffen. We komen regelmatig in Alkmaar om te shoppen, dan profiteer je met de AlkmaarPas van leuke kortingen’, aldus Wim.

De AlkmaarPas biedt naast leuke kortingen bij musea, winkels en horeca ook korting aan op diverse uitjes. ‘Zo zijn wij afgelopen jaar naar het Dolfinarium in Harderwijk geweest. Het begon al met de busreis, het was ontzettend leuk! Ook de rondleiding bij de Huisvuilcentrale was erg interessant, zonder AlkmaarPas zouden we daar nooit naartoe zijn geweest.’

Tijdens de kerstperiode zijn er ook vaak voorstellingen die je met korting kunt bezoeken. Dit jaar kun je in Theater de Vest met de AlkmaarPas voordelig naar de familievoorstelling De Vrekkin of naar het Soweto Gospel Choir. Wim: ‘Vorig jaar zijn we naar de voorstelling van Ciske de Rat en het Wintercircus in Theater de Vest geweest. Het is toch geweldig dat je hier met de AlkmaarPas met korting naartoe kunt gaan? Dit jaar gaan we waarschijnlijk naar het Gospel koor, het tegoed van Theater de Vest kan ik hier ook weer gebruiken! Laatst hebben we nog een bezoek gebracht aan het Kaasmuseum en heb ik voordelig nieuwe schoenen gekocht.’

Op de AlkmaarPas is ook een gratis bioscoopkaartje te vinden. Wim: ‘Wij zijn naar Mamma Mia geweest, de film met de bekende ABBA songs zorgde voor een mooie middag. Het laatste uitje naar het AFAS Stadion was ook weer ontzettend leuk. We hadden een enthousiaste gids die alle plekken in het stadion liet zien waar je anders niet komt.’ De AlkmaarPas 2019 gaat het stel zeker weer aanschaffen. ‘Het scheelt in je portemonnee, we houden de website in de gaten voor alle leuke acties de komende tijd’, lacht Wim.

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen.