De Jaargids 2019

Sasja: 'Je kunt het hele jaar leuke dingen doen met de AlkmaarPas'

Sasja Spek (47) woont met haar twee kinderen in de Oudorperpolder in Alkmaar. Ze woont net buiten de stad, maar je bent binnen een paar minuten in de binnenstad. ‘Alkmaar is gezellig en heeft veel sfeer. Er zijn leuke evenementen en er is een groot aanbod aan winkels, daar hoef je niet voor naar Amsterdam’, vertelt Sasja.

De AlkmaarPas ontvangt Sasja al jaren gratis vanuit gemeente Alkmaar en ze gebruikt de pas regelmatig. Sasja: ‘doordat er ook budgetten op de pas staan, kun je nog veel meer met de AlkmaarPas. Ik vind het erg fijn dat ik voor mijn kinderen op deze manier de ouderbijdrage kan betalen, het lidmaatschap voor de sportvereniging en een lidmaatschap bij de bibliotheek. Eerdere jaren heb ik een abonnement bij de speeltuin gekocht of konden mijn kinderen naar de discoavond in Wijkcentrum de Oever. Het is geweldig wat je allemaal met de AlkmaarPas kunt!’ Haar eigen budget gebruikt Sasja om te sporten bij Big Gym en ze koopt sportkleding voor haar en haar kinderen met korting bij Sport 2000.

Sasja is erg blij met de AlkmaarPas. ‘Je kunt echt iets met je kinderen doen, zonder dat je meteen veel geld kwijt bent. Ik begrijp dat het mensen uit een sociaal isolement haalt. Vorig jaar was ik met het tegoed voor het theater ook naar een kindervoorstelling geweest, je kon zelfs gratis gebruik maken van de garderobe en kreeg een drankje erbij, we hebben erg genoten!’ glimlacht Sasja.

De informatie en acties haalt ze vooral van de website, het boekje en de Facebookpagina. Ze probeert dit ook te delen met andere mensen uit haar omgeving. ‘De AlkmaarPas is super handig, je kunt er het hele jaar door leuke dingen mee doen.’

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen.