5 uittips voor de zomervakantie

Hallo zomervakantie! Wat zijn jullie plannen deze periode? We vieren massaal vakantie in eigen land, daarom hebben wij de leukste uittips voor een bezoek aan Alkmaar op een rijtje gezet.

De Jaargids 2021

Genieten op het water

Alkmaar is prachtig vanaf het water! Vaar over de Oudegracht, langs de Molen van Piet, over de Geestersingel of ga op avontuur in de polder. Je kunt op diverse plaatsen een kano, sloep of supboard huren, met korting via de AlkmaarPas!

Vermaak voor de kids

Wil je samen een gezellig dagje in de buitenlucht bezig zijn? Neem je kinderen dan mee naar een speelpark!

Net buiten de Alkmaarse gemeentegrens vind je in recreatiegebied Geestmerambacht het Speelpark deSwaan. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, springen en met water spelen. Ouders kunnen genieten van de zon onder een eigen parasol en consumpties. Met de AlkmaarPas krijg je 20% korting op de entree.

Ook Speelpark de Batavier is een sfeervol park waar kinderen volop kunnen spelen, klimmen en ravotten. Kinderen kunnen zich vermaken met veel verschillende attracties, waar ze niet voor in de rij hoeven te staan. Met je AlkmaarPas krijg je 10% korting op de entree.

Shop till you drop

Alkmaar is volgens Zoover de leukste Nederlandse stad om te winkelen (2017). In de binnenstad van Alkmaar vind je grotere winkelketens, in de zijstraatjes vind je kleinere winkels en boetiekjes. 

Een aanrader is winkelen in de Oude Stad, het oudste winkel- en ambachtscentrum van Alkmaar. In de smalle, karakteristieke straatjes vind je tegenwoordig een aantal bijzondere winkeltjes, vintagewinkels, leuke restaurantjes en cadeauwinkels. Bij een aantal winkels krijg je ook korting met de AlkmaarPas!

Houd wel rekening met de RIVM richtlijnen.

Ice ice baby!

Bij een zomers dagje weg hoort natuurlijk een verkoelend ijsje. Al meer dan dertig jaar is ijssalon De Mient gevestigd in Alkmaar met heerlijk ambachtelijk bereid ijs, yummie! Welke smaak is jouw favoriet?  

Leuk weetje: de ijssalon heeft een bootbel waarbij je vanuit de boot een ijsje kunt bestellen! Met de AlkmaarPas krijg je 20% korting op een ‘Coupe de Mient’. 

Alkmaarse musea

Vind jij musea maar saai? Niet in Alkmaar! Op diverse plekken in de stad vind je de leukste musea die de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen. Denk aan Stedelijk Museum Alkmaar, het Biermuseum de Boom, de Museummolen in Schermerhorn, museum Broekerveiling, het Beatles museum en uiteraard het Hollands Kaasmuseum. 

Met je AlkmaarPas krijg je korting of zelfs gratis toegang.

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Hou je niet van pasjes in je portemonnee? Installeer dan gratis de AlkmaarPas App op je telefoon. Hiermee krijg je ook korting!

 

> Download de App voor Apple
> Download de App voor Android