Unieke uitstapjes

Speciaal voor AlkmaarPas-houders zijn er regelmatig leuke uitjes waar je met je AlkmaarPas gratis of met korting aan kunt deelnemen. De geplande uitjes vind je hier: 

vvv- fietsroute

 

Nu de zon zich weer vaker laat zien is het heerlijk om te fietsen in de omgeving van Alkmaar. Bij de Alkmaar Store liggen vele fietsroutes voor je klaar.

Met de AlkmaarPas fiets je in april een route naar keuze voor € 1,00!

voorstelling pluusj - de geschiedenis van de familie avenier

De geschiedenis van de Familie Avenier vertelt de belevenissen van een heel gewone Nederlandse familie over een periode van vijftig jaar. En ook van Nederland vanaf de wederopbouw tot de millenniumwisseling.

1955 – In deel 1 zie je de familie boven op elkaar in een bovenhuis bij oma en opa. Mensen die door woningnood tot elkaar veroordeeld zijn en noodgedwongen een hechte familiestructuur hebben. Het is Oudjaarsavond en oma ligt op sterven. In hun winkel moet Jan van zijn vrouw alle openstaande rekeningen innen. In het café van Pieternel en Christ komen jazzmuzikanten binnenwaaien op weg naar Parijs. Als de klok twaalf uur slaat, zingt de familie het Wilhelmus. Maar het zal nooit meer zo klinken als voorheen………….

1970 – In deel 2 krijgen ze eigen appartementen. Het cement, de familiestructuur, is plotseling verdwenen. Ook het geloof is weggevallen. Het popfestival in het Kralingse bos is aan de gang. De meeste kruideniers hebben het verloren van de grote supermarkten. Steeds meer mensen hebben nu een wasmachine. De samenleving emancipeert en polariseert. En de familie Avenier probeert met vallen en opstaan wat van hun leven te maken.

De voorstelling vinden op de volgende dagen plaats: 
Zaterdag 11 mei om 20.15 uur bij  Artiance in Alkmaar
Zondag 12 mei om 14.00 uur bij Artiance in Alkmaar

Met de AlkmaarPas is nu een kaartje €12,50 i.p.v. €15,00. Bestel snel je kaarten via jossalari1@gmail.com of 0615416621.