Kinderen doen mee

Lees op deze pagina wat je gezin met het Kinderen doen mee-tegoed kan doen.

Krijg je de AlkmaarPas gratis van de gemeente? En heb je kinderen tussen 4 en 17 jaar? Dan vallen deze kinderen binnen het ‘Kinderen doen mee’-project. Dit betekent dat zij een eigen tegoed ontvangen.

Kinderen doen mee-tegoed
Kinderen kunnen het Kinderen doen mee-tegoed uitgeven bij sport- en cultuurverenigingen in Alkmaar, bijvoorbeeld om het lidmaatschap mee te betalen. Er zijn bijna 100 verenigingen aangesloten bij ‘Kinderen doen mee’. 

Heeft u kinderen tussen 4 t/m 11 jaar?
Dan hebben zij een 'Kinderen doen mee'-tegoed van € 135,-. Dit bedrag staat op uw eigen AlkmaarPas.

Heeft u kinderen tussen 12 en 17 jaar?
Dan hebben zij een AlkmaarPas-tegoed van € 150,- én een Kinderen doen mee-tegoed van € 135,-. Deze bedragen staan op hun eigen AlkmaarPas.

Tickets Kinderen doen mee
In voorgaande jaren ontving u het Kinderen doen mee-budget in de vorm van tickets. De tickets van 2016/2017 waren geldig tot 22 juli 2017.

Per kalenderjaar
In de voorgaande jaren ontving u het ‘Kinderen doen mee’-budget in de zomervakantie. Vanaf 2017 wordt het tegoed bijgeschreven aan het begin van het kalenderjaar.

Geen Kinderen doen mee-budget ontvangen?
Hebben je kinderen nog geen Kinderen doen mee-tegoed ontvangen en hebben zij wel een AlkmaarPas? Neem dan contact op met een medewerker van de AlkmaarPas via 072-5112254 of door te mailen naar info@alkmaarpas.nl. Hebben je kinderen ook geen AlkmaarPas ontvangen? Vraag er dan één voor hen aan.

Jeugdsport- en cultuurfonds
Heb je niet genoeg aan het Kinderen doen mee-budget? Doe dan een aanvraag bij het Jeugdsport- en cultuurfonds

> Is je vraag over Kinderen doen mee hier niet beantwoord? Kijk dan bij de veelgestelde vragen over Kinderen doen mee.
> Heb je een vraag over de gratis AlkmaarPas? Kijk dan bij de
veelgestelde vragen over de gratis AlkmaarPas.