Veelgestelde vragen

Meer dan 300 acties

Met de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 adressen in Alkmaar. Ook kun je met de AlkmaarPas een keer gratis naar de bioscoop, krijg je korting bij theater en bibliotheek en nog veel meer. Je hebt de AlkmaarPas dus heel snel terugverdiend.

De AlkmaarPas 2018 is nu te koop bij de bibliotheken in Alkmaar en De Rijp, de VVV en een aantal andere verkooppunten. De pas kost €11,-. De AlkmaarPas is ook online te bestellen via de Alkmaar Marketing Webshop. Je betaalt geen verzendkosten!

Mensen met een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm krijgen de AlkmaarPas gratis van de gemeente. Meer weten? Kijk hier.

In plaats van het plastic pasje kun je de Alkmaarpas App gebruiken om korting te krijgen. Ook kun je op de App bekijken welke tegoeden er op je pas staan. Hiervoor moet je ingelogd zijn in de app. Kijk hier hoe je gebruik kunt maken van de AlkmaarPas App.

Als je je pas kwijt bent, kun je nog steeds gebruik maken van korting op vertoon van de AlkmaarPas App. Wil je graag een nieuw pasje? Stuur dan een mail met je gegevens naar info@alkmaarprachtstad.nl. Je krijgt dan binnen enkele weken een nieuw pasje toegestuurd. Op deze nieuwe pas staat het tegoed dat je nog over had. 

Meer informatie over de AlkmaarPas App (naar beneden scrollen) 

De AlkmaarPas is steeds één kalenderjaar geldig en wordt niet automatisch verlengd.

Bij aankoop van de AlkmaarPas heb je inloggegevens gekregen. Hiermee kun je op deze site inloggen. Je krijgt dan jouw AlkmaarPas-gegevens te zien, bijvoorbeeld of je bioscoopkaartje al hebt gebruikt. Ook via de AlkmaarPas App kun je inloggen en je accountgegevens zien.

Ik heb de pas van de gemeente gekregen:

Ligt je inkomen onder 120% van het minimum-inkomen? Dan krijg je van de Gemeente Alkmaar gratis een AlkmaarPas. Op de AlkmaarPas staat een tegoed waarmee je kunt sporten, lid kunt worden van verenigingen etc. Denk je vanwege je inkomen in aanmerking te komen voor een gratis AlkmaarPas? Vraag hem dan aan bij de Gemeente Alkmaar.

Op de pas staan  tegoeden waarmee je kunt betalen bij verenigingen, winkels, scholen, musea, bioscoop, theater en nog veel meer adressen. Kijk hier voor een compleet overzicht. Ook krijg je met de AlkmaarPas korting bij meer dan 300 winkels in Alkmaar.
> uitleg over de tegoeden

Meld dat je de pas bent kwijtgeraakt door te mailen naar info@alkmaarpas.nl. Zet je adres en geboortedatum in deze mail. De oude pas wordt dan geblokkeerd, en na ongeveer 6 weken krijg je een nieuwe toegestuurd. Op de nieuwe pas staat het tegoed dat je nog over had.

Stuur een mail naar info@alkmaarpas met je pasnummer, adres en geboortedatum. Je krijgt dan per post een nieuwe pincode toegestuurd. 

Buskaartjes zijn aan te vragen via dit aanvraagformulier. Je kunt deze ook ophalen tijdens het AlkmaarPas-spreekuur. Kijk voor alle informatie hierover op de pagina buskaartjes.

Voordeel ontvangen in je mailbox?

Meld je aan voor de AlkmaarPas mail

Ontdek Alkmaar voordelig met de AlkmaarPas

Op vertoon van de AlkmaarPas krijg je korting bij meer dan 300 Alkmaarse winkels, restaurants en culturele instellingen. 

 

Download de AlkmaarPas App

Download hier de app in de Itunes store.