Recente Tweets

16-07-2017

Circus Sijm

AlkmaarPas-houders krijgen het tweede kaartje gratis bij Circus Sijm!

Alsof je bij hem te gast bent. In zijn piste serveert directeur Alex Sijm van het Noord-Hollands familiecircus een maaltijd van spanning, humor, magie en muziek. En dat alles overgoten met een saus van vaart en ‘aanraakbaarheid’.  In november is het circus voor haar manier van werken onderscheiden met de NHN Cultuur Award 2016. Om dit te vieren is het gezelschap nu op tournee met een compleet nieuwe show en ontvangen houders van een Alkmaar Pas het 2e kaartje gratis. Circus Sijm is in Alkmaar aan de Olympiaweg te zien vanaf zondag 16 juli tot en met zondag 23 juli 2017.

Circus Sijm presenteert in haar verwarmde tent de productie: “De Toekomst van de Historie” een ode aan het Klassieke circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. Een gewaagde stap, want het publiek is verwend. Televisie en internet biedt een overdaad aan amusement. Het publiek kan tegenwoordig overal terecht voor shows in megatenten en luxe theaters. De intieme tent waarin Sijm zijn show presenteert, lijkt daarmee een bescheiden alternatief, maar dit circus ontleent zijn kracht juist aan die kleinschaligheid. In een sfeervolle aankleding – met duizenden lampjes – geeft hij gasten al een warm onthaal rondom de cirkel, die piste wordt genoemd.

Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: een ontroerend paardennummer en spierkracht acrobatiek waar menig sportschool jaloers op zou zijn. Het Italiaanse clownsduo Di Lello’s blinkt uit met een combinatie van muziek, ballet en mimiek waarmee het stel bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.

In alles blijkt de gekozen maat van de tent juist groots te zijn. Want als toeschouwer voel je de vlammen van de vuurspuwer, ruik je de paardjes die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Als de clown even later zo moet huilen dat de tranen als straaltjes  richting het publiek stromen, voel je letterlijk de betrokkenheid. Producent Sijm boekt succesnummers van circussen in heel Europa. Daarin schuilt het gevaar van een samengeraapt  programma, maar met een uitgekiende mix van muziek, licht en persoonlijke woorden, laat hij, als regisseur, de acts naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor voel je je bij hem te gast. Een welkome gast die proeft dat de kok en zijn team alles op alles hebben gezet om het de visite naar de zin te maken.                            

Kaartverkoop
AlkmaarPas-houders ontvangen bij aankoop van een entreebewijs van € 16,- euro het 2e kaartje gratis. De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.

Voorstellingen

Zondag, 16-7-2017, 13.30 en 16.15 uur
Dinsdag, 18-7-2017, 19.00 uur   
Woensdag, 19-7-2017, 15.30 en 19.00 uur
Vrijdag, 21-7-2017, 19.00 uur
Zaterdag, 22-7-2017, 15.30 en 19.00 uur
Zondag, 23-7-2017, 13.30 uur      

        

www.circussijm.nl

Back