Minima

Woon je in de Gemeente Alkmaar en heb je een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm? Dan krijg je de AlkmaarPas gratis thuisgestuurd.

Op de pas staan niet alleen vouchers voor bioscoop en theater, maar ook een tegoed van € 80,-. Je kunt dit tegoed inleveren bij verenigingen, musea, bioscoop, theater en nog veel meer adressen.

Geen tickets meer
Tot 2016 kreeg je het AlkmaarPas-tegoed in de vorm van tickets: papieren bonnetjes. Vanaf dit jaar (2017) staat dit tegoed digitaal op je AlkmaarPas. Je ontvangt dus geen tickets meer. 
 

Betalen met het digitale tegoed
Wil je betalen met je AlkmaarPas-tegoed? Lees op de pagina 'digitaal tegoed' hoe dit gaat.

Waar kan ik het AlkmaarPas-tegoed uitgeven?
Kijk voor een overzicht op de deelnemers-pagina. In het 'Jouw Eigen Voordeel'-boekje dat je bij je AlkmaarPas hebt ontvangen staat ook een overzicht.

Ik wil ook een gratis AlkmaarPas
Heb je een minimum inkomen, maar heb je geen AlkmaarPas ontvangen? Vraag hem dan aan bij de Gemeente Alkmaar.

De AlkmaarPas voor kinderen
- Heb je een gratis AlkmaarPas gekregen en heb je thuiswonende kinderen ouder dan 12 jaar? Dan staat op hun eigen AlkmaarPas een tegoed van € 285,-. €135,- hiervan kan alleen besteed worden bij sport- en cultuurverenigingen; dit is 'Kinderen doen mee'-budget. 
- Heb je thuiswonende kinderen tussen 4 t/m 12 jaar? Dan staat er op jouw pas een 'Kinderen doen mee'-tegoed van € 135,- voor hen. Hiermee kun je het lidmaatschap bij alle sport- en cultuurverenigingen in de gemeente Alkmaar betalen. > meer informatie over het Kinderen doen mee-tegoed
 
De AlkmaarPas voor ouderen
Was u op 1 januari 2017 ouder dan 65 jaar en 9 maanden? Dan is uw AlkmaarPas-tegoed geen €80,- maar € 160,-.